top of page
VÅR HISTORIA

Varför kliniken öppnades

Från huvudvärk till sängliggande på ett dygn. Detta är historien om Amelie och starten på Ameliekliniken.

Amelie-01.jpg

Amelie's historia

För snart sex år sedan insjuknade vår yngsta dotter Amelie i en magsjuka som blev migrän, som blev magsjuka igen, som blev hjärtrusningar, som blev oförklarliga smärtor, som blev frossbrytningar, feber, sömnrubbningar och ännu mera smärtor.

 Vi sökte förtvivlat hjälp åt vår allt sjukare dotter.

Vi besökte den ena doktorn efter den andra

 

Vi gjorde behandlingar på olika sjukhus i London där vi då bodde. Ingen ville/kunde/vågade hjälpa oss. Amelie blev sämre och sämre. Vi flyttade till Sverige och fick en om möjligt ännu större chock när vi insåg att det var helt omöjligt att får adekvat hjälp även via svensk sjukvård Det känns verkligen som om hela idén med att vara doktor i Sverige är att slippa möta patienter och så snabbt som möjligt skyffla över patienten till någon annans bord…

”Ingen förstod vad det var men hon hade fått en paraviral sjukdom.”

​Av en tillfällighet fick vi kontakt med Jonas Axelsson, immunolog och ansvarig för stamcellsenheten på KS. Jonas var den förste som lyssnade, intresserade sig och tycktes förstå sig på sjukdomen. Amelie började få behandling hos Jonas och efter en tid kom vår familj överens med Jonas om att vi ville försöka hjälpa andra patienter och anhöriga i samma desperata situation som vi själva befinner oss i.

Vi vill vara specialister på para-virala sjukdomar

 

Nu finns kliniken och den har naturligtvis fått namnet Ameliekliniken. Den hade ju inte funnits utan henne. Ameliekliniken finns för att ge hopp och medicinsk hjälp. Vi tar emot patienter med ME, fibromyalgi, POTS, postcovid - samlingsnamnet är paravirala/neurometabolasjukdomar. Vår dotter är naturligtvis en av patienterna på kliniken. Amelie blir sakta bättre.

Välkommen till Ameliekliniken!

Läs Amelies egen historia

 

 

About us


The Amelie Clinic is a center of excellence treating para-viral diseases such as ME/CFS, fibromyalgia, chronic Lyme disease, long-CoVID and several others. Our focus is on biomedical models to explain disease pathways and perform diagnostics. Hence, our treatments are mainly pharmaceutical. Contact us for more information or to book an appointment!

bottom of page