top of page

För vem vänder sig Ameliekliniken?

Ameliekliniken vänder sig till dig som tror att du eller en anhörig har insjuknat i en paraviral sjukdom, men upplever att symptomen inte tas på allvar inom den offentliga sjukvården eller att den behandling som erbjuds där inte hjälper. Vår ambition är att på ett säkert och kostnadseffektivt sätt hjälpa dig att ta reda på om din sjukdom faller inom vårt kompetensområdet, och i så fall hur vi bäst kan hjälpa dig.

Genom att kartlägga din sjukdomshistoria och dina symptom, mäta olika biomarkörer i blodet, immuncellernas antal och funktion samt genom att leta efter tecken på virusinfektion försöker vi att så snart som möjligt urskilja patienter där vi tror att vi kan hjälpa. Dessa erbjuds vidare utredning och en helt individualiserad behandlingsplan där vi utgår ifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

Läs dom vanligaste frågorna vi får

 

AMELIEKLINIKEN

Varför kliniken öppnades

För snart fem år sedan insjuknade vår yngsta dotter Amelie i en magsjuka som blev migrän, som blev magsjuka igen, som blev hjärtrusningar, som blev oförklarliga smärtor, som blev frossbrytningar, feber, sömnrubbningar och ännu mera smärtor. Ingen förstod vad det var men hon hade fått en paraviral sjukdom som så småningom visade sig heta ME/CFS… Vi hade aldrig hört talas om den och sökte förtvivlat hjälp åt vår allt sjukare dotter.

Läs mer om Ameliekliniken

bottom of page